Startside

Om oss

Lokalkjennskap, fagkunnskap og moderne løsninger. Vi på Bekkestua Optikk har en filosofi om å være best på det vi gjør. Vi er opptatt av den enkelte kundens preferanser og behov, og vi ønsker å kunne tilby produkter som passer akkurat deg. Som faghandel og spesialbutikk på briller og syn, vil vi gi våre kunder nok informasjon og produktkunnskap til å ta hensiktsmessige valg.

Historien gjennom to generasjoner

Den 6. desember 1956 etablerte Olaf Schou og Jan Egidius firmaet Bærum Optiske. Lokalene var sentralt plassert i Sandvika i den såkalte E-verkstedsgården vis á vis Bærum Rådhus.

Lokalmiljøet, venner og bekjente av Olaf og Jan syntes de tok en vel stor risiko med å starte brilleforretning i Bærum. På den tiden dro man nemlig til Oslo for å kjøpe briller.

Historien ble en annen. Gjennom 60-, 70-, og 80-tallet utvidet Olaf og Jan stadig firmaet. De etablerte butikker først i Asker, så på Stabekk, deretter Bekkestua Optikk, og sist på Løkketangen i Sandvika. De hadde da hele fem optiske forretninger i Asker og Bærum.

I desember 1981 besluttet de å selge og dele opp selskapets avdelinger. Olaf Schou skulle fortsette på Bekkestua og Jan i Sandvika. Butikken på Bekkestua ble drevet i lokalene i "Stoffhuset" frem til ombyggingen av Bekkestua. Fastvoldgården sto ferdig i 1987 hvor dagens butikk ligger. Etter å ha gjennomført optikerutdanning og praksis fra andre optikerforretninger, kjøpte sønnen til Olaf, Thomas Schou, forretningen i 1995. Thomas er nå selskapets daglige leder og eier.

Forkjærlighet for spesialkontaktlinser

Våre optikere har lang erfaring med tilpassing av kontaktlinser. I vår praksis er det mange forskjellige synsproblemer som dukker opp, og vi arbeider målrettet for å tilpasse kontaktlinser som passer hver enkelt pasients synsbehov. Dette har resultert i at vi har utviklet en unik kompetanse innen spesialkontaktlinser.

Med spesialkontaktlinser mener vi linser som fremstilles individuelt i hvert enkelt tilfelle. Det kan være flere årsaker at vi er nødt til å bruke spesialkontaktlinser, men de vanligste årsakene er høy grad av skjeve hornhinner, øyelidelsen keratoconus, tørre øyne, komplikasjoner etter laser korrigering, skader på hornhinne, høye styrker m.m. Harde eller formstabile linser brukes ofte ved keratoconus og høy grad av skjeve hornhinner.

En ny type spesiallinser kalles «mini sclerale» linser. Dette er linser som er omtrent like store som vanlig myke, men de er formstabile. Disse fungerer som et skall utenpå hornhinnen og etablerer da en ny front på øyet. Dette benyttes ved skader, tørre øyene, uregelmessigheter på hornhinnen m.m.

Vi tilbyr også linser med logoen til for eksempel et firma eller en klubb. Eksempelvis presenterte Usain Bolt sponsoravtalen med Puma nettopp med slike linser; med Puma´s logo på øynene. Slike linser er håndmalte.

Bestill time her for en konsultasjon. Har du spesielle utfordringer med ditt syn er vi klare til å hjelpe deg.

DNEye®Scanner

I 2016 gikk vi til anskaffelse av høypresisjonsmaskinen DNEye®Scanner fra Rodenstock. Maskinen gjør en objektivt helautomatisk bølgefrontanalyse, og skanner øynene med høy presisjon på 1000 målepunkter. DNEye®Scanner evner å forbedre ditt mørke- og kontrastsyn. Med dette instrumentet kan vi finne synsfeil som aldri tidligere har blitt målt ut. Ved å spesiallage glassene med informasjon fra denne skanneren, kan vi nå levere briller som gir enda klarere syn enn tidligere.

Lurer du på hva maskinen kan bety for ditt syn? Les mer her.

Heia, Stabæk Fotball!

Bekkestua Optikk er stolte sponsorer av Stabæk Fotball. Siden 1998 har vi hatt et tett samarbeid med Stabæk fotball. Alle spillerne er regelmessig til synsundersøkelse. Undersøkelsene foretas av en av våre optikere, Thomas Schou. Han har lang erfaring med undersøkelse av idrettsutøvere på elitenivå. Spillerne gjennomgår en synsundersøkelse med en del tilleggstester. Her testes naturlig nok skarpsynet som i andre tester. Det legges i tillegg stor vekt på dybdesynet og avstandsbedømelse relatert til «timing» for beregning av headinger, volley`r etc. Sidesynet, med perifer oppmerksomhet, er også noe som undersøkes. Her er gir Thomas ofte øvelser som er spesifikke for hver enkelt spiller for å bedre oversikten eller avstandsbedømelsen. Dersom det er behov for synskorrigering benyttes alltid linser eller laserkorrigering på øyet. Briller er helt uaktuelt for fotballspillere på banen. Vi tar det det som en tillitserklæring at Stabæk har valgt oss som samarbeidspartner.

Her kan du lese mer om fordelene du har som medlem i Stabæk.

gjengen.jpeg

 

Våre samarbeidspartnere

Følgende bedrifter har fordelsavtale med Bekkestua Optikk:

  • Stabæk Fotball
  • Bærum pistolklubb
  • Ottesen AS
  • Megaprint
  • Dinamo Forlag
  • Rett Bemanning
  • Sparebank 1 Asker og Bærum
  • DSA (Diritoratet for strålevern og atomsikkerhet)
  • coBuilder
  • Technopolis