Briller

Brilleglass

Optimalt syn ligger i riktig valg av brilleglass. For best mulig resultat vil vi ved tilpassing av brilleglass ta hensyn til den enkeltes synsbehov og hverdag. Ved høye styrker anbefales glass med høy brytningsindex, noe som gjør glassene tynne og lette. Som regel anbefales alltid glassbelegg som beskytter mot normal slitasje, riper og reflekser; en såkalt coating. I de tilfellene der personer får tilpasset briller for bruk foran PC-skjerm, kan det være hensiktsmessig med et glassbelegg som beskytter øyet mot kunstig blått lys fra digitale skjermer. Personer som bruker briller hele dagen eller er lyssky, vil kunne ha utbytte av fargeskiftende glass; brilleglass som blir mørke i kontakt med UV-stråler. Tidligere benyttet man seg av mineralske glass, brilleglass av ordentlig glass. Dette brukes i liten grad i dag, da risikoen for skade dersom glassene knuser er store. Dagens høyteknologi gjør at plastglass gir svært god optikk og dekker derfor nærmest alle synsbehov.

Under vil du kunne lese kort om de vanligste typene brilleglass.

Enstyrkeglass

Sfæriske glass

Denne typen brilleglass er konvensjonelle glass som er mer krumme og tykkere. Glassene gir klar optikk sentralt i glasset og passer derfor best til lave styrker og enkle synsfeil.

Asfæriske glass

Denne glasstypen passer til personer som har moderate pluss- eller minusstyrker. Ved høyere styrker vil brilleglasset bli tungt og tykt, og synsfeltet vil oppleves som bølgete. Asfæriske glass gjør brilleglassene lettere, tynnere og flatere, noe som gjør det mer behagelig å se.

Bølgefrontanalyse

DNEye®Scanner er et måleinstrument vi bruker i alle synsundersøkelser. Maskinen innhenter data om øynenes overflate og optikk; som et digitalt fingeravtrykk av optikken i dine øyne. Skanneren gir oss informasjon om synsfeil som aldri tidligere har blitt målt ut, slik at vi nå kan levere brilleglass som gir enda klarer syn enn før. Les mer om DNEye®Scanner her.

Progressive brilleglass

Progressive brilleglass har en svært kompleks teknologi, og passer for personer som har behov for å se godt på alle avstander. I dag er vi så heldige at vi kan spesialtilpasse og skreddersy brilleglass til så og si alle former for synsbehov. Personer som har utbytte av progressive brilleglass er som regel voksne personer med begynnende eller velutviklet alderspresbyopi. Det betyr at øyelinsen ikke er like fleksibel lenger, og at øyet har behov for synskorrigering på ulike avstander.

Bifokale brilleglass

Bifokale brilleglass går under kategorien flerstyrkeglass. De gjenkjennes på det synlige feltet nederst på brilleglasset. Denne typen brilleglass brukes som regel i de tilfellene der personer har behov for å se klart på avstand og nært hold.

Arbeidsplassglass

Enten du tilbringer store deler av dagen i møterom eller timevis foran PC-skjerm, og skaper derfor ofte statiske arbeidsstillinger. Vi har synstilpassede behovsløsninger for deg. Arbeidsplassglass tilpasses din arbeidshverdag, både på nært, mellom-avstand og ut i rommet.Med en riktig tilpasset databrille oppleves synshverdagen mye mer komfortabel, og jobben går lettere.

riktige-databriller.jpeg

Databriller kan i noen tilfeller dekkes av arbeidsgiver. Vi veileder deg til å finne et synshjelpemidler som passer til arbeidshverdag. Bestill time i dag for en konsultasjon.

Les mer om databriller og arbeidsplassglass her

Les om arbeidstilsynets regler for refusjon av databriller her

Fargeskiftende brilleglass

Fargeskiftende glass aktiveres når de utsettes for UV-stråling. Tidligere ble ikke fargen aktivert i bil, men ny teknologi har gjort at fargeskiftende glass kan bli opp til 55% mørkhetsgrad selv bak rattet. Vi leverer fargeskiftende brilleglass for deg som er svært lyssky, ønsker lett kontrastøkning og fargegjengivelse, eller deg som bruker briller i det daglige og ønsker glass tilpasset alle lys- og værforhold. Fargeskiftende glass kan tilpasses i alle innfatninger og rammer.

Studentglass

Mange studenter opplever å slite med hodepine og trøtte øyne, selv om de bruker linser eller briller. Da kan det være godt med brilleglass som gjør at øynene slapper littekstra av,og som er særlig tilpasset kombinasjonen av digital og ikke-digital bruk. Med riktige tilpassede brilleglass til din studenthverdag, vil øynene dine bruke mindre energi på å tilpasse seg avstanden mellom skjerm, notatbok og tavlen i auditoriet. Unngå unaturlige og belastende lesevinkler for nakke og hode, la oss fortelle deg om våre studentvennlige brilleløsninger. Vi gir deg også komplett brille fra Ray-Ban med studentglass til 3490,-.

Les om våre studenttilbud på Studenttorget.no

Kjørebriller

Til deg som tilbringer mye tid bak rattet, enten i forbindelse med yrkessituasjon eller på fritiden; det finnes faktisk brilleglass tilpasset vanskelige lysforhold på veien! Vi opplever at mange yrkessjåfører etterlyser forhøyet kontrastfremheving og briller som hjelper dem i alle typer lysforhold. Med egne kjøreglass får du briller som tilpasser seg lyset på og langs veien.

Les mer om kjørebriller her.

kjorebrille-uten-refleks-640.jpg