Briller

Solbriller

Vi har et bredt utvalgt av solbrillemerker fra blant annet Oakley, Maui Jim, Rudy Project, Bvlgari, Tom Ford, Ray-Ban, Georgio Armani og Rodenstock. Sett sammen din egen solbrille, velg blant alle våre kombinasjoner av fargeglass og om ønskelig, sett styrke i glassene!

I Norge skal alle CE-merkede solbriller gi god nok beskyttelse mot skadelige UV-stråler. Selv om en solbrille for mange er et accessoir til antrekket, er det viktig at brillen har god passform og er behagelig både rundt hodet, på neseryggen og bak ørene. Det er verdt å merke seg at en solbrille også burde skygge for solen både over, under og på siden av solbrillen, slik at skadelige solstråler ikke trenger inn i øyet. Mangel på solbriller kan føre til alvorlige øyeskader (snøblindhet) og langtidseffekter slikt som grå stær, og AMD (aldersrelatert makuladegenerasjon).

BQ7A8576 copy.jpg

Hvilken farge burde jeg velge på solbrilleglassene?

Fargen på glasset er som innfatningen, en smak-og-behag-sak. Brune glass er mer likt øyets naturlige fargegjengivelse. Fargen fremmer kontrastfølelsen og gir et mer naturlig bilde av verden. Grå glass tar mer sollys, og kan være ekstra godt som hjelpemiddel for personer som er svært lyssky. Grå glass demper fargen og lyset, og gir dermed ikke fremhevede kontraster. En tommelfingerregel når det gjelder solbrilleglass er at desto mer gult som er i fargen på glasset, desto mer kontrastfremhevende er glassene.

Noen av våre sportsbriller leveres med glass-farger som er tilpasset spesifikke sporter. Eksempelvis anbefales glass med rosa tone ved bruk til golf, og gule/orange toner til bruk i terreng. Spør oss om hvilken solbrille som anbefales til din sport!

Hvor mørke skal glassene være?

Solbrilleglass leveres også med ulik mørkhetsgrad. Det vil si at vi for eksempel kan lage solbriller med 50% mørkhetsgrad, som gir 50% lysgjennomtrengning. Slike briller kalles ofte "Café-briller" og passer til dager der det er overskyet/lite sol. Tilsvarende kan vi lage solbriller med 90% mørkhetsgrad, som gir 10% lysgjennomtrengning, som passer til sterk sol eller personer som er svært lyssky. Solbrilleglass med mørkhetsgrad over 85% er ikke godkjent for mørkekjøring. Det vil si at brillen ikke vil egne seg i tunneler, skumring eller når solen er på vei ned.

Hva er speilglass?

Dersom du ønsker speilglass, kan vi tilby dette. Speil på solbrilleglass vil ha en reflekterende effekt, og i større grad enn vanlig, forhindre lys å trenge gjennom glassene. Speilbriller oppleves derfor som mørkere enn tradisjonelle solbrilleglass. Det er også mulighet for halv-speil.

Polarisering

Fordelen med polarisering på solbrilleglassene, er reduserte refleksjoner fra glatte og skinnende horisontale overflater. Typisk plages mange av gjenskinnet fra havoverflaten eller våte veier, et problem polariserte solbriller kan løse. Fordi polariserte glass eliminerer opp til 99 % av irriterende lysrefleksjoner sammenlignet med tradisjonelle solglass, vil øynene kunne slappe mer av og nyte farger og klarere detaljer.

Styrke i solbriller

Savner du noen ganger solbriller med samme styrke som de vanlige brillene dine?

Hos oss fårdu et stort utvalg avsolbriller med og uten styrke, og du kan velge mellom flere kjente solbrillemerker.

  • Solbrillene kan du få i akkurat samme styrke som du bruker i dine vanlige briller
  • Alle solbrilleglassene har 100% UV-beskyttelse (både UV-A og UV-B)
  • Solbrilleglass spesialtilpasset til bruk i trafikken
  • Brilleglass og innfatninger spesiallaget til bestemte bruksområder

For mer informasjon om solbriller med styrke, og for å se de forskjellige modellene, ta kontakt med din optiker

Solbriller til barn

Det er viktig at barn har sin egen solbrille. Barn leker ofte i vannkanten eller nær snøen på bakken, og er dermed mer utsatt for skadelige UV-stråler. Vi har barnesolbriller tilpasset for barn i alderen 0-17 år, med høy UV-faktor, CE-merking og som er skapt for ulike aktivitetsnivåer. Solbrillene kan også lages med styrkeglass. Les mer om solbriller til barn her.

Filterbriller

I enkelte tilfeller kan personer med øyesykdommer ha glede av filterbriller. Filterbriller har brilleglass som er svært kontrastfremhevende, og vil fungere som et hjelpemiddel for personer med for eksempel stær, AMD, retinis pigmentosa, albinisme, akromatopsi m.m. Nytten av å få tilpasset filterbriller vil utredes i hvert enkelt tilfelle, og kan dekkes av NAV.

Ray-Ban solbriller