Kontaktlinser

Om kontaktlinser

Mange er nysgjerrige på linser, men usikre på fremgangsmåten. Derfor har vi etablert ordningen "Prøvetid på linser". Hos oss har du tilvenningsgaranti, bytterett og oppfølgingsmuligheter. Bestill en time for synsundersøkelse, og fortell oss at du ønsker å prøve kontaktlinser. Vi hjelper deg i gang med en prøvetid helt uten forpliktelser.

Prisene kan variere ut fra hvilke tilpasninger som må til. Se prisoversikt her.

Progressive/multifokale kontaktlinser

Disse linsene tar hensyn til syn både på avstand og på nært hold. Du vil for eksempel kunne kjøre bil, spille golf og samtidig lese på tlf med dem. Praktisk, ikke sant? Optikken i en progressiv linse er ikke lik som i brilleglass. Dette gjør at progressive linser ikke krever tilvenning på samme måte som briller. Du blir eksempelvis ikke svimmel eller opplever ubehag i trapper. Dagens teknologi gir deg muligheten til å få progressive linser både som endags- og månedslinser. De aller fleste over 45 år som vi tilpasser dette på blir veldig fornøye med at de slipper å bruke flere briller til ulike bruksområder. Se våre progressive/multifokale linser i nettbutikken her.

Kontaktlinser for skjeve hornhinner

Disse linsene kalles toriske linser, eller linser for astigmatisme. Linsene roterer i en bestemt retning og således korrigerer ditt syn. Astigmatisme er svært vanlig og slike linser tilpasses i 30% av tilfellene. Man kan i dag også få laget en kombinasjon av multifokale linser og korrigering for skjeve hornhinner. Linsene leveres både som endags-, ukes-, døgn-, og månedslinser. Se våre toriske kontaktlinser i nettbutikken her.

Månedslinser

Disse linsene kan brukes inntil én måned på dagtid, og tas av når man skal sove. Linsene må rengjøres hver dag i forbindelse med at de må settes inn og tas ut. Linsene leveres både som multifokale, enstyrke og toriske. Se våre månedslinser i nettbutikken her.

oyehelse-kontaktlinse-innside.jpeg

Døgnlinser

Disse linsene kan brukes inntil én måned kontinuerlig/døgnet rundt. Mange velger likevel å ta linsene ut for rens én til tre ganger per måned. Ikke alle kan ha døgnbruk, grunnet årsaker som sensitivitet, allergier, tørre øyne, arbeidssituasjon m.m. Ved døgnbruk er det viktig at brukeren følger rådene som er gis av optiker nøye. Døgnlinser har helt andre egenskaper enn andre linser. De har høyere oksygengjennomtrenglighet, det dannes ikke belegg på overflaten, og de klistrer seg ikke til øyet ved søvn. Døgnlinser leveres som ukes- og månedslinser. Se våre døgnlinser i nettbutikken her.

Daglinser

Disse linsene er såkalte bruk-og-kast-linser. Man sover ikke med dem, og bruker dem aldri om igjen. Se våre daglinser i nettbutikken her.

Kontaktlinser for lysskyhet

Lysskyhet er svært plagsomt. Mange personer tyr til solbriller eller fargeskiftende brilleglass, for å hindre lyset i å trenge direkte inn på netthinnen. Vi tilpasser spesialfargede kontaktlinser for personer med albinisme og lysskyhet.

Barn og kontaktlinser

Det er ingen nedre aldersgrense for hvorvidt barn kan bruke kontaktlinser. Det viktigste er at barnet selv er motivert, motorisk sterk og moden nok til å forstå ansvaret som ligger i kontaktlinsebruk. Les mer om barn og kontaktlinser her.

Ønsker du å prøve ut linser eller se om det er noe for deg? Ta kontakt for en uforpliktende undersøkelse og prat med en av våre optikere.

Registrer deg

Linseabonnement

Med et linseabonnement får du linsene automatisk tilsendt hver måned, og betalingen ordnes enkelt med månedlig autogiro i banken din.

Les mer om fordelene med linseabonnement her.

thomas-linse-bekkestua-optikk.jpeg